Jídlo

Moje návštěva restaurace v hotelu Jan Maria: V Ostravě vaří poctivě a velmi chutně!

Ostrava je kraj razovity, ale rozhodně ne skoupý na gurmánské zážitky. Můj poslední souvisí s návštěvou čtyřhvězdičkového hotelu Jan Maria, který byl vybudován v místech bývalé šachty. Zdejší kompletně zrekonstruovaná restaurace byla otevřena v roce 2013 a já jsem zde zamířil hned z několika důvodů – kvůli vyhlášené kuchyni a stylovému prostředí (jak jinak, než v hornickém stylu).

Restauraci Jan Maria jsem navštívil v parném létě, ale v plně klimatizovaném prostředí jsem si ostravskou baštu užil na sto procent. Určitě se zde podívám i v zimě, kdy zde umocňuje atmosféru hořící krb.

Jakmile mi milá obsluha přinesla elektronický iPad namísto tištěného jídelního lístku, pustil jsem se do výběru jídla. A la carte menu je plné chutných předkrmů, polévek, salátů, rybích specialit, těstovinových jídel, steaků, omáček a nechybí ani dezerty a další dobroty. Výběr nebyl jednoduchý, ale nakonec jsem sáhl po klasice v podobě hovězí svíčkové na smetaně se špekovými knedlíky a brusinkami. Ukázalo se, že moje volba byla správná a mé chuťové pohárky zažily nirvánu.

Tým zkušených kuchařů připravuje pokrmy z kvalitních surovin od lokálních dodavatelů, což je na chuti znát. Mrzelo mě, že jsem si k jídlu nemohl dát sklenku dobrého vína z Moravy, protože mám ze zdravotních důvodů konzumaci alkoholických nápojů dočasně zakázanou.

Tím spíš jsem si s přáteli užil odpolední bowlingové klání. Moderní čtyřdráhový bowling se skoringovým systémem Qubica je perfektní a dráhy lze nasvětlit speciálním glow efektem. Pokud máte děti, oceníte úpravu dráhy pomocí mantinelů.

Pomyslnou třešničkou na dortu byla návštěva wellness centra s privátní whirlpoolkou, infrasaunou a masážemi.

Shrnuto a podtrženo, restaurace Ostrava v hotelu Jan Maria je mnohem víc než jen stylový podnik. Kombinace vynikajícího jídla, příjemné obsluhy a skvělých služeb vás přesvědčí o tom, že jste se rozhodli správně!