Jídlo

Restaurace v hotelu Jan Maria v Ostravě: Jak se vaří v místě bývalé šachty?

Kam v Ostravě na oběd? Přesně tuto otázku jsem si pokládal při své poslední návštěvě třetího největšího města v ČR i já. Bývalé „ocelové srdce republiky“ nabízí nespočet příležitostí, jak se dobře najíst. Ale já jsem se chtěl nadlábnout stylově, takže jsem zamířil do vyhlášeného čtyřhvězdičkového hotelu Jan Maria. Stojí v místech bývalé šachty a nedávno prošel zdařilou rekonstrukcí. Nebudu lhát – nepřitáhla mě pouze vidina skvělé bašty, ale i zvědavost. O atmosféře zaniklého dolu se traduje jen to nejlepší.

Po vstupu do restaurace jsem pochopil, proč si prostředí hosté tak pochvalují. Nikdy předtím bych si nebýval dovolil tvrdit, že v administrativních prostorách bývalé šachty může být tak útulno. Jedinečný hornický styl se mísí s moderními prvky a vypadá znamenitě. Škoda jen, že jsem do restaurace nezavítal v zimě, kdy je v provozu krb. Alespoň mám o důvod navíc pro další návštěvu.

Bezprostředně po příchodu jsem obdržel elektronické menu. Nikdy předtím jsem iPad neměl v ruce, ale první zkušenost byla velmi příjemná. Dost možná i proto, že mi ochotně poradila sympatická obsluha.

Menu jsem prozkoumal již v předstihu na webových stránkách, takže jsem vybíral „najisto“. Na stole zanedlouho přistála česneková polévka s vejcem, slaninou, sýrem a krutóny. Následoval hovězí steak z ořechu s kaší z polenty, sušenými tomaty a čerstvým špenátem. Šéfkuchaři tímto skládám hlubokou poklonu – je vidět, že v hotelu Jan Maria pracují profesionálové s letitou praxí a citem pro detail. Společně s kvalitními surovinami nemohl výsledek dopadnout jinak…

Po vydatném obědě následoval bowling s přáteli. Zdejší dráhy nezklamaly a díky glow efektu byla hra zábavnější než obvykle. Návštěvu wellness centra jsem sice vynechal, ale věřím, že vířivka, infrasauna a masáže jsou na stejně vysoké úrovni jako ostatní služby.

Co dodat závěrem? Restaurace Ostrava v hotelu Jan Maria dopadla na výbornou. Budete-li mít cestu, určitě se stavte!

Přidat komentář

Klikněte pro přidání komentáře

Your email address will not be published. Required fields are marked *