Uzeným grilování nekončí

Uzeným grilování nekončí

Zima je sice v plném proudu, ale i to nám nezabrání v plánování letošních akcí na zahradě. Pokud se už nemůžete dočkat a ve svém volném čase čistíte gril, jistě nepohrdnete několika tipy, díky kterým bude vaše letošní grilovačka ještě lepší. Z grilování se u nás sice pomalu, ale jistě stává folklór, bez kterého si nedokážeme představit prosluněný víkend, nicméně málokdo tuší, že na grilu lze připravit prakticky jakékoliv jídlo. Češi na něm připravují především uzeniny a zbytečně se tak připravují o nezapomenutelné gurmánské zážitky.

Grilovat se dá i zelenina

Grilovaná zelenina patří mezi největší pochoutky a v zahraničí ji považují za stejně důležitou jako maso. Pro Čechy představuje především přílohu, což je škoda. Naskládejte si proto letos vedle masa i závitky z cukety, lilek, kukuřičné placičky či žampiony. Neméně chutné jsou však i obyčejné brambory.

Neomezujte se na jeden druh masa

Vepřovým nebo kuřecím steakem na grilu nepohrdne téměř nikdo. Byla by ale škoda omezit svůj jídelníček pouze na několik málo druhů masa – k oblíbeným a navíc rychlým receptům patří ryby. Na gril se hodí prakticky všechny sladkovodní (kapr, pstruh...) i mořské ryby (losos, tuňák, platýz). Neměli bychom zapomenout ani na hovězí. Propečený hovězí steak by si měl vyzkoušet každý novopečený majitel grilu. Hovězí maso je sice poněkud dražší, ale milovníci barbecue na něj nedají dopustit.

Kvalitní gril – základ úspěšného grilování

Ať už se rozhodnete pro hovězí, kapra nebo kuře na paprice, výsledek bude dokonalý jen tehdy, budete-li jídlo připravovat na pořádném grilu. Plynové, elektrické i grily na dřevěné uhlí jsou každým rokem levnější a díky nejrůznějším akcím si můžete dopřát pořádný gril i vy. Nezbývá, než doporučit nejnovější modely světoznámého výrobce Weber, které patří k absolutní špičce ve svém segmentu.

Publikováno: 11. 01. 2013

Kategorie: Strava

Autor: Adam

Tagy: grilovaná zelenina | grilování | grily Weber | kuře na paprice