Zelené potraviny - žádný zázrak, ale čistá příroda, která harmonizuje organismus

Zelené potraviny - žádný zázrak, ale čistá příroda, která harmonizuje organismus

Patříte k lidem, kteří si váží svého zdraví a hledáte způsob, jak přecházet mnoha onemocněním a výrazně zlepšit obranyschopnost organismu? V tom případě by vás měly zajímat takzvané zelené potraviny, které v posledních letech zažívají opravdový boom. Možná jste už o nich slyšeli, ale nevíte, co si pod nimi představit...

Ani potravina, ani doplněk stravy

Zelené potraviny není jednoduché přesně definovat – řadí se někde na pomezí potravinových doplňků a potravin. Jde o harmonizátory tělesných procesů, které neslouží jako lék na konkrétní onemocnění, ale zkvalitňují organismus komplexně. Tvoří protipól takzvaných „prázdných kalorií“ a díky svým vlastnostem předčí všechny klasické potravinové doplňky. Mezi jejich nejvýznamnější vlastnosti patří podpora obnovy střevní mikroflóry a výrazné antioxidační účinky. S ohledem na specifikou zelenou potravinu také vysoký obsah vlákniny a stimulace nervově svalových plotének v hladké svalovině střevní stěny (řasa Chlorella Pyrenoidoza) a vysoký obsah enzymů a antioxidantů (mladý ječmen). Mnoho lidí nabývá mylného dojmu, že za špatným zdravotním stavem může okolní prostředí a špatná zdravotní péče, ale původ většiny nemocí spočívá především v nutričním deficitu a celkové toxicitě organismu.

Dopřejte svému organismu to, co mu schází

Zmíněným negativům lze efektivně předcházet právě pravidelnou konzumací zelených potravin. Jejich „kouzlo“ tkví v obsahu důležitých látek, které nejsou (na rozdíl od jiné stravy) znehodnoceny tepelnou a chemickou úpravou. Starají se o to, co současná medicína zanedbává – zatímco ona cílí na léčbu konkrétních problémů, zelené potraviny znovu navozují tělesnou harmonii. Zelené potraviny neobsahují „zázračné“ látky, ale „pouze“ ty základní, které se našemu tělu dostávají jen ve velmi omezeném množství. Řasa Chlorella a mladý ječmen zastupují čistou přírodu a nenajdete v nich žádná ochucovadla, barviva, lepek, stabilizátory a další látky, které našemu tělu neprospívají. Zelené potraviny nejsou všelék, ale dokáží výrazně zvýšit kvalitu života. Vyzkoušejte je sami a poznáte rozdíl.

Publikováno: 11. 07. 2013

Kategorie: Zdraví

Autor: Adam

Tagy: co jsou to zelené potraviny | mladý ječmen | řasa chlorella | zelené potraviny