Reklama

Zážitkové jízdy Tesla

Vyzkoušejte si na vlastní kůži úžasné jízdní vlastnosti vozu Tesla.

Dresy DDsport

Vyrábíme sportovní dresy pro všechny sporty s tradicí 25 let. Oblékáme profesionály i rekreační sportovce.

Zajímavé tipy

Jídlo

Chyby, které vám brání připravit dokonalou kávu

Patříte mezi milovníky kávy? Pak si na ni určitě rádi zajděte do oblíbené kavárny. Proč si ale perfektní nápoj nevykouzlit i v pohodlí vašeho domova? Pokud se vám to stále nedaří a do dokonalosti mu pořád něco chybí, pak možná děláte některou z těchto chyb.

Stará káva

Většina z nás nakupuje kávu v klasických supermarketech. Avšak pozor, tady na tu kvalitní opravdu nenarazíte. O kávě ukryté v hliníkovém obalu se často nedozvíte jedinou informaci o jejím původu, způsobu zpracování ani čerstvosti. Přitom právě posledně jmenovaný parametr se nejvýznamněji podílí na chuti výsledného nápoje. Na pultech supermarketů mnohdy leží káva klidně i dlouhé měsíce, čímž ztrácí všechna aromata i chutě. Dokonalý nápoj by z ní tak nevykouzlil ani ten nejlepší barista na světě. Vyrazte pro ni proto do specializovaných prodejen, kde seženete kvalitní zrnkovou kávu a namelte si ji doma až těsně před samotnou přípravou.

Příliš horká voda

Také na teplotě vody záleží. I kdybyste totiž měli dokonalou surovinu, horká voda, která právě dovařila, by ji dokázala naprosto znehodnotit. Zničila by v ní totiž vše dobré. Takový nápoj by chutnal hořce, trpce a „přepáleně“. V kávovaru by se vám to stát nemělo, protože ten se postará o přesnou teplotu, horší je to však u rychlovarné konvice. Připravujete-li vodu v ní, nechte ji po uvaření asi minutu odstát. Dosáhnete tak ideální teploty, která by se měla pohybovat okolo 90 stupňů.

Nevhodné servírování

I na správném servírování záleží, proto ho neodflákněte. Roli hraje dokonce i taková maličkost jako je tvar hrníčků. Nejlépe si nápoj vychutnáte ve 200 ml kónickým porcelánovém šálku se silnými stěnami. Pro maximální výraznou chuť si hrníček před samotným nalitím trochu ohřejte, espresso si tak lépe udrží svou cremu i aroma. Čerstvou kávu nezapomeňte podávat také se sklenkou neperlivé vody, ta slouží nejen k doplnění tekutin, ale i k neutralizování chuťových pohárků před pitím espressa. Lahodný nápoj si tak budete moci vychutnat opravdu naplno!

Přidat komentář

Klikněte pro přidání komentáře

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *