Nejlepší bagety u nás? Víme, která značka je mňam!
Není nad vydatnou svačinu v podobě křupavé bagety s čerstvou zeleninou, sýrem, šunkou a dalšími ingrediencemi, které společně vytváří jedinečnou chuť. Jenomže v praxi se idealistické představy milovníka baget rozplynou v momentě, kdy bagetu blíže prozkoumá. Výsledky pravidelných testů renomovaných společností nejsou zrovna pozitivní. Většina baget na českém trhu nestojí za nic. Naštěstí se najdou světlé výjimky, se kterými vás seznámíte v tomto článku.
Nevhodné kombinace chutí i přemnožené bakterie
Někteří výrobci příliš kombinují. Do bagety nacpou ingredience, jejichž chuti se navzájem bijí. Výsledek působí přeplácaně a nikoliv vytříbeně. Častým neduhem jsou staré suroviny, například týden stará okoralá šunka. Anebo jen nedbale naházené ingredience, které kazí celkový dojem. V pořádku nebývá ani bakteriální čistota baget. Některé bagety v sobě mají listerie nebo salmonelu – nebezpečné bakterie vyvolávající nepříjemné zdravotní komplikace. Ještě častější jsou koliformní bakterie, které způsobují pocity na zvracení, mírné bolesti břicha nebo průjem. Tyto problémy naštěstí rychle zmizí.Které české bagety jsou vždy čerstvé?
Chcete si pochutnat bez rizika? V tom případě se poohlédněte po výrobcích od firmy JUDDY BAGETY. Firma není na trhu žádným nováčkem a zabývá se výrobou a distribucí baget již od roku 2001. V roce 2008 doplnila značku Juddy bagety novou značkou České bagety. Juddy bagety a České bagety patří k nejoblíbenějším a nejprodávanějším bagetám, a to díky vždy čerstvým a kvalitním surovinám od českých výrobců. V nabídce nechybí klasika v podobě kuřecí, šunkové nebo sýrové bagety, ale ani méně tradiční příchutě a ingredience jako gyros a steak. K naprostým lahůdkám patří bagety s kuřecími nugetami, stripsy a šunkou od kosti. Na chutné bagety narazíte v prodejních automatech, ve školních bufetech, prodejnách s lahůdkami a na dalších místech.Publikováno: 17. 05. 2016
Kategorie: Strava