Skvělou pizzu dělá z devadesáti procent pec

Skvělou pizzu dělá z devadesáti procent pec

Jen málokteré jídlo sklízí úspěchy u strávníků napříč všemi světadíly. Poměrně krátkému seznamu „nadnárodních“ pokrmů vévodí pizza. Proslulý italský gurmánský skvost se vyrábí v neuvěřitelném množství variant, takže si vyberte opravdu každý. Pokud pizza nechybí ani ve vašem menu, pak moc dobře víte, že je o ni zájem. Anebo se vám snad nedaří dosáhnout jedinečné italské chuti? Chyba nemusí být v pekaři, ale v peci. Chcete-li svým zákazníkům servírovat pizzu nejvyšší kvality, budete si muset pořídit profesionální pec.

MAM - pece z kolébky pizzy

Ne nadarmo se říká, že skvělou pizzu dělá z devadesáti procent pec. Profesionální pece na pizzu logicky pochází z Itálie a k tomu nejlepšímu bezesporu patří výrobky firmy MAM, která byla založena již v roce 1952 v Modeně. Výrobou pecí na pizzu se začala zabývat od roku 1970, kdy zakladatel Aurelio Malaguta dostal zakázku na výrobu pece pro nově vznikající pizzerii Nelson. První pec značky MAM je dodnes v celodenním provozu. Po své první zakázce se firma MAM začala na výrobu pecí na pizzu specializovat. Základní technické parametry první pece byly zachovány a v průběhu let byly přidány moderní technologie. Firma MAM je právem považována za jednoho z předních výrobců pecí pro komerční sféru. Pece této značky se vyrábí z žáruvzdorného betonu až 10 cm a díky kvalitní izolaci mají skvělé akumulační vlastnosti a velmi nízkou spotřebu dřeva.

Poznejte výhody rotační pece

K výhodám pecí MAM patří snadná instalace a možnost spuštění během jediného dne. Pro vytížené provozy jsou ideálním řešením rotační pece s velkou pečící plochou a pouze jediným vstupním otvorem. Lehké, kompaktní a ekonomické pece šetří čas pizzům, kteří mohou během cca 2 minutového pečení připravovat další pizzy. Pokud vás originální italské pece na pizzu zaujaly, přečtěte si článek na téma 4 kroky k výběru správné pece na pizzu.

Publikováno: 05. 06. 2016

Kategorie: Strava

Autor: Adam

Tagy: profesionální pec na pizzu