Proč je chytrý tablet iPad Pro tak žádaný? Vyzkoušejte a pochopíte!

Tip na MEGAubytování

Portál Neutralne.cz se Vám vždy snaží doporučit vhodné tipy, které Vám usnadní Váš každodenní život. Proto Vám dáváme do pozornosti portál MegaUbytko.cz, na kterém naleznete více než 4900 ubytovacích zařízení v České republice a na Slovensku. Letní dovolenou si vyberete v rubrice ubytování Pálava, zatímco pobyt na Vaši dovolenou během zimních měsíců naleznete na ubytování Jeseníky. Dovolená v Česku je vždy dobrý nápad.

Uncategorized

Proč si pořídit vlastní udírnu?

Na začátek grilovací sezóny si sice budeme muset ještě pár týdnů počkat, ale sezóna uzení má ty nejlepší podmínky. A co obojí dohromady?

Gril i udírna

Zahradu většinou využíváme jako další prostor, kde trávíme čas. Někdo se rád stará o záhony a pěstuje vše co jde, jiný je domácí kutil, ale všichni mají rádi chvíle, kdy je práce hotová a s rodinou či přáteli se sejdeme u jídla. Jakmile počasí dovolí, vytáhneme gril a po zimní pauze se opět těšíme na přípravu masa i zeleniny. Ani vůně grilovaných pokrmů ale nedokáže konkurovat vůni právě vyuzených klobás a sýrů. Mít na zahradě vlastní udírnu je sen mnoha majitelů chat a domů, kteří nad jejím pořízením přemýšlí. Stavba svépomocí sice může na první pohled vypadat jednoduše a finančně výhodněji, ale spíše si přiděláme starosti a práci. Snadnější způsob je spolehnout se na osvědčená řešení, která navíc umožní i spojení uzení a grilování. To umožňují udírny s grilovací plochou a regulovanými otvory na přívod vzduchu, takže si vy sami rozhodnete, zda chcete narychlo ugrilovat rodinný oběd nebo si v udírně připravit klobásy na večer. A nebo zvládnete obojí najednou. Nezapomenutelné kouřové aroma dodají grilovaným i uzeným pokrmům udící lupínky, které jsou z různých druhů dřeva a před použitím se namočí ve vodě.

Chuť i konzervace

Připravit si čerstvé klobásy nebo kus uzeného masa, které můžeme jíst teplé hned po vytažení z udírny, je samozřejmě velké lákadlo. Uzení ale můžeme využít i pro konzervaci potravin, které tak déle vydrží. Právě maso je pro uzení skvělou surovinou, čerstvé vydrží jen několik dní, ale uzené můžeme skladovat mnohonásobně déle. Vyudit můžete i vlastní párky, buřty, salámy, zkoušet můžete i různé druhy ryb nebo sýrů, které si rozumí s bylinkami i kořením. Chladné počasí zatím není ideální pro posezení u grilu, ale pro uzení je naprosto perfektní. Chodit kontrolovat stav masa a a sýrů uvnitř udírny a pravidelně přikládat zvládnete mezi jinými činnostmi, kterých je na zahradě vždy mnoho. A přitom se těšit na dny, kdy začne být počasí příjemnější, budeme odpočívat ve stínu pergoly a čekat, až budou hotové pochoutky z grilu i udírny.

Nejkrásnější na uzení, když máte udírnu vlastní, je možnost ochutnávat vše ještě před tím, než už hotové klobásy či maso přineseme na stůl.

Přidat komentář

Klikněte pro přidání komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.