Reklama

Ochrana přírody Milovice

Navštivte přírodní rezervaci divokých koní, zubrů a praturů u Milovic

Investiční zlato

Investujte chytře. Zhodnoťte své peníze nákupem zlatých mincí a slitků

Dresy DDsport

Vyrábíme sportovní dresy pro všechny sporty s tradicí 25 let. Oblékáme profesionály i rekreační sportovce.

Zajímavé tipy

Jídlo

Víte, jaké víno se hodí ke grilování? Ke kuřecímu špízu rozhodně bílé a ke steaku zase červené!

Letní radovánky si užíváme různými způsoby. Někdo je příznivcem koupání a vodních sportů, jiný miluje turistiku, ale nikdo nedá dopustit na pohodu při grilování. Když už máte vybraná masa a zeleninové variace, musíte k nim zvolit správná vína či sekty.

Večírek na zahradě pod širým nebem je nejlepším způsobem uvolnění. Pojídání delikates z masa, zeleniny i ovoce je příjemnou formou relaxu. Samozřejmě se party neobejde bez skleničky kvalitního vína anebo šampaňského.

Jak je to to s teplotou vína?

Pokud si chceme vychutnat víno nejlepším možným způsobem, musíme dbát na jeho ideální teplotu. Každý víno si totiž žádá jinou teplotu. Bílá a růžová vína si zaslouží teplotu mezi 10 – 13 stupni Celsia. Šampaňské a sekty se podávají dokonale vychlazené, ale červené víno naopak teplejší (14 – 18°C).

Něco jiného ke krkovici a vepřové panence

V poslední době si lidí oblíbili grilování vepřové panenky, protože je libová a nepotřebuje speciální úpravu. Skvěle se k ní hodí červené víno s ovocnými tóny. Naopak k populární české krkovičce sedne vyzrálé červené víno a marinovaným žebrům velmi silná červená odrůda. Hovězí steak je dobré zkombinovat s ovocnými a šťavnatými červenými druhy.

K čemu sedne bílé víno?

Ani milovníci bílého vína nepřijdou zkrátka, protože si k němu vychutnají zeleninový salátek a kuřecí naložené maso. K tomu padne jako ulité vychlazené ovocné bílé víno. Obdobně postupujte i v případě grilované ryby. V tomto ohledu je dobré dbát na svěžest.

Šampaňské pro sváteční příležitost

Bílá a červená vína konzumujeme takřka běžně a nejsou pro nás ničím zvláštním, ale šampaňské či sekty využíváme při svátečních příležitostech. Ruku na srdce. V létě se vždycky významný důvod k oslavě najde. A nakonec jsme si nechali burčák, který si vychutnáte jen v krátkém období roku a nepotřebujete k tomu ani prázdninovou grilovačku.

Přidat komentář

Klikněte pro přidání komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *