Proč je chytrý tablet iPad Pro tak žádaný? Vyzkoušejte a pochopíte!

Tip na MEGAubytování

Portál Neutralne.cz se Vám vždy snaží doporučit vhodné tipy, které Vám usnadní Váš každodenní život. Proto Vám dáváme do pozornosti portál MegaUbytko.cz, na kterém naleznete více než 4900 ubytovacích zařízení v České republice a na Slovensku. Letní dovolenou si vyberete v rubrice ubytování Pálava, zatímco pobyt na Vaši dovolenou během zimních měsíců naleznete na ubytování Jeseníky. Dovolená v Česku je vždy dobrý nápad.

Strava

Zelenina ze zahrádky: Jaké zdravé pochoutky z ní připravit?

Zelenina by měla patřit mezi základ jídelníčku, a to především v dnešní době, kdy je velmi důležité posilovat zdraví. Jak vybrat tu pravou? Doporučujeme kupovat takové druhy, které jsou pěstované v souladu s ekologickým hospodářstvím. Nebo si můžete zeleninu vypěstovat i na své zahrádce. Nyní je ještě brzy, ale počasí se zanedlouho přehoupne do jarního režimu, kdy budete moct s pěstováním začít. A co si z úrody můžete uvařit? Dáme vám několik tipů.

Lečo

Osvědčená a velmi chutná klasika. Navíc jde o jídlo celkem rychlé a jednoduché. Co k přípravě leča potřebujete? Pouze papriky, cibule a také rajčata. Vše nakrájíte na kousky, vložíte do hrnce a necháte chvíli dusit, dokud zelenina nezměkne. Potom nechte odpařit přebytečnou vodu, přidejte vejce a lečo je hotové. Patříte-li mezi milovníky uzenin, přidejte nakrájený párek, točený salám, nebo klobásu. Podávejte s chlebem, nebo bramborem.

Chutná jídla z brambor

Brambory se pěstují na většině zahrádek. Co si z nich můžete připravit, pokud je nechcete využívat jenom jako přílohu? Zkuste třeba chutný domácí bramborák. Stačí přidat vejce, majoránku a česnek – a můžete smažit. Nebo je pečte v troubě, což je zdravější. Stejným způsobem můžete připravit i chutné francouzské brambory. Jde o zapečenou variantu, s přidaným vajíčkem a často také masem nebo uzeninou. Levné a přitom chutné vaření přestavuje příjemnou cestu, jak zlepšit domácí rozpočet.

Zelná polévka

Na vlastní zahrádce si člověk může vypěstovat ledacos, samozřejmě i zelí. Potom není problém využít ho ve vaší kuchyni. V syrovém stavu poslouží jako základ asijské kuchyně nebo jako základ salátů – třeba s koprem.

Preferujete-li tepelnou úpravu, nechte zelí kysnout, a poté připravte zelnou polévku. Je jedno, zda upřednostníte variantu bílou, nebo variantu červenou. Obě jsou velmi chutné a jako stvořené pro každého, kdo rád kombinuje zdravý životní styl s chutnou kuchyní.

Grilovaná zelenina

V létě není nic lepšího než grilovaná zelenina. Uspořádejte grilovací párty a k masu připravte i zeleninu. Na gril poskládejte papriku, lilek, cuketu, cibuli nebo třeba rajčata. Poté vše osolte a opepřete, pokapejte trochou kvalitního olivového oleje a dokonalá příloha nebo veganské jídlo je na světě. Přejeme dobrou chuť!

Přidat komentář

Klikněte pro přidání komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.