Proč je chytrý tablet iPad Pro tak žádaný? Vyzkoušejte a pochopíte!

Tip na MEGAubytování

Portál Neutralne.cz se Vám vždy snaží doporučit vhodné tipy, které Vám usnadní Váš každodenní život. Proto Vám dáváme do pozornosti portál MegaUbytko.cz, na kterém naleznete více než 4900 ubytovacích zařízení v České republice a na Slovensku. Letní dovolenou si vyberete v rubrice ubytování Pálava, zatímco pobyt na Vaši dovolenou během zimních měsíců naleznete na ubytování Jeseníky. Dovolená v Česku je vždy dobrý nápad.

Byznys

Dobrý kuchař – nejlepší vizitka vaší restaurace

Vlastníte-li restauraci, pak jistě víte, že dobrý kuchař je její nejlepší vizitkou. V současnosti však na trhu práce chybí lidé, o těch kvalitních a schopných nemluvě. A problém se bohužel týká i oboru gastronomie.

Hledejte jehlu v kupce sena

Najít pracovní sílu do kuchyně je čím dál složitější. Fyzicky a časově náročné povolání totiž nemůže dělat každý, možná proto tato práce zrovna dvakrát netáhne. A to přitom provozovatelé restaurací hledají, kde se dá –ani inzeráty v novinách a na internetu ale nestačí. Mnozí proto „loví“ i na odborných učilištích, jiní se zase spoléhají třeba na doporučení stávajících zaměstnanců. Často však celá situace připomínání hledání jehly v kupce sena, obrnit se tak musíte pořádnou trpělivostí.

Nenechte ho usnout na vavřínech

Jakmile se vám někoho podaří najít, pak si ho střežte jako oko v hlavě. A nenechte ho usnout na vavřínech. Výučním listem totiž vzdělávání nekončí, ve škole získá základní odborné dovednosti a znalosti, ale spoustu věcí si osvojí až praxí. Neměla by mu proto chybět chuť a ochota učit se dál. Ve svém oboru se musí neustále posouvat dopředu, sledovat aktuální trendy, být v obraze. Toho může dosáhnout například vzdělávacími kurzy nebo stážemi v různých restauracích. Poskytněte mu možnost školit se, seberealizovat, posouvat výš. V gastronomii víc než kde jinde totiž platí, že kdo se – byť i na chvilku – zastaví, začne mu ujíždět vlak a ten se pak horko těžko dohání.

Vytvořte mu vhodné podmínky

Pouze bravurně zvládnuté řemeslo však dobrého kuchaře ještě nedělá. Práci si musí umět perfektně zorganizovat a najít vždy to nejlepší řešení. Aby všechno fungovalo tak, jak má, a mohl odvádět stoprocentní výkon, potřebuje vhodné podmínky. Profesionální kuchyně proto musí být maximálně funkční. Důležitou úlohu hraje nejen její vhodné uspořádání a rozvrhnutí, ale chybět nesmí ani vhodné gastro vybavení. Základ tvoří multifunkční konvektomaty, které zastanou práci hned několika zařízení najednou – nahradí klasickou i mikrovlnnou troubu, gril nebo fritézu. Šetří tak nejen prostor, ale i čas a náklady, jejich provoz je totiž úsporný. Navíc pokrmy v nich připravené se chlubí lahodnější chutí. Chybět by neměla ani gastro myčka a nerezový nábytek, které se postarají o nezbytný hygienický standard. Ačkoli se nejedná zrovna o nejlevnější zařízení, investice do něj se rozhodně vyplatí. V kuchyni plné kompromisů totiž kuchař svůj potenciál naplno nikdy nevyužije a podle toho pak jídla budou bohužel vypadat!

Přidat komentář

Klikněte pro přidání komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.