Jarní posilování imunity: Tipy, jak být fit v době koronavirové

Jarní posilování imunity: Tipy, jak být fit v době koronavirové

Souboj s neviditelným nepřítelem – koronavirem – trvá déle než rok. Na některých frontách vyhráváme, jinde má naopak navrch covid-19. S jistotou však víme, že silná imunita dokáže s virem "zatočit" mnohem efektivněji než oslabený organismus. A protože jsme měli přes zimu spoustu práce – museli jsme odolávat i dalším respiračním onemocněním, musíme se s příchodem jara dát do latě. Naštěstí se nabízí hned několik způsobů, které nestojí moc peněz ani námahy.

Plná hrst ořechu každý den

Po čem oslabený organismu prahne, je zinek. Značné množství se ho nachází v ořeších. Dopřejte si každý den hrst vlašských, lískových nebo jiných oříšků – prospějete tím své imunitě, a navíc si pochutnáte. Prvek se v přirozené formě nachází také v semínkách. Neváhejte s nákupem slunečnicových nebo dýňových.

Klasika jménem "céčko"

Vitamín C bychom měli doplňovat celoročně, ovšem právě na jaře nám pomáhá překonat stres a únavu. Jakou formu zvolíte, je na vás. Pomeranče, rakytníkový džus nebo třeba přírodní potravinový doplněk Extra C 500 s postupný uvolňováním od české Naturvity – nic z toho není špatně. Pokud se rozhodnete pro poslední možnost, poohlédněte se po cenově výhodném balení Extra C 500 v Gigalékárně.

Sázka na červenou řepu

Železo, vitamíny, ale také draslík a hořčík. To je červená řepa, jejíž antioxidační účinky jsou věhlasné. Možná jste její sílu doposud podceňovali, nyní ji dejte šanci – organismus vám za to poděkuje.

Vydatný spánek

V souvislosti s posilováním imunity rozhodně není na pořadu dne pouhé doplnění jídelníčku o vitamíny a minerály, veledůležitý je také spánek. V dnešní době je jeho význam ještě větší – neustále sledujeme aktuální zpravodajství, propadáme stresu a často i do depresivních a úzkostlivých stavů. Snažte se proto naspat zdraví prospěšných 6-8 hodin a choďte na kutě ve stejnou hodinu.

Publikováno: 10. 03. 2021

Kategorie: Zdraví

Autor: Adam