Kvalitní gastronomické vybavení je základem každé úspěšné restaurace. Co nesmí chybět?
Obsah článku:
V případě, že provozujete vlastní restaurační zařízení, kavárnu či bufet, určitě víte, že se kromě spolehlivého personálu nemůžete obejít bez patřičného vybavení. Kromě nezbytných spotřebičů, jimž samozřejmě dominuje prostorný sporák, je praktické investovat i do moderních zařízení. Díky nim se totiž urychlí a usnadní práce. Jaké doplňky je tedy vhodné dokoupit, pakliže je ještě nemáte?
Hnětače těsta
V každé typické české kuchyni v restauraci je zdaleka nejvíce práce se zaděláváním těst na knedlíky, těstoviny, ale třeba také pizzy atd. Kuchaři a jejich pomocníci u této činnosti tráví desítky minut denně. Což je škoda, protože by se jejich ruce mohly hodit pro úplně jinou činnost. Efektivitu práce jednoznačně zvýšíte tím, že jim pořídíte profesionální hnětače těsta. Do nich stačí nasypat všechny potřebné suroviny, zařízení si už pak poradí s jejich hnětením do celistvého těsta tak, jak požadujete. Moderní hnětače mají spoustu zajímavých funkcí, od regulace otáček až po mnoho variant hnětacích nástavců, takže v nich lze dělat skutečně jakýkoliv druh těsta.Kávovary
Nedílnou součástí kuchyní a barů restauračních zařízení už dnes musí být také kávovary. Dávno pryč jsou doby, kdy se vařil pouze klasický „český turek“. Lidé chtějí kvalitní kávu v různých variantách. Výkonné kávovary jich umějí udělat takřka nepřeberné množství, a to navíc velmi rychle, takže během chvilky obsloužíte klidně celou restauraci.Myčky
Nezapomeňte také na úklid nádobí. Zejména ve větších provozovnách, kde se dělají třeba i stovky obědů a večeří denně, jsou nezbytnou součástí kuchyně myčky nádobí. Člověk by se s tak velkým počtem nádobí trápil celé hodiny, myčka to však zvládne hravě sama, takže se vaši zaměstnanci mohou v klidu věnovat smysluplnější práci.Publikováno: 26. 06. 2020
Kategorie: Podnikání