Kvalitní hrnce a pánve vám usnadní přípravu jídla. A seženete je i levně!
Obsah článku:
Víte, kdo vaří nejlépe? Bezpochyby ten, kdo má k dispozici kvalitní kuchyňské náčiní. Mezi kuchařem amatérem a kuchařem profesionálem není tak propastný rozdíl, jak jste si možná doposud mysleli a pořídíte-li si ucházející výbavičku, velmi rychle zlepšíte svou stávající dovednosti. Představte si, že se vám jídlo nepřipaluje a zároveň ho dokážete připravit mnohem rychleji a chutněji. Tajemství úspěchu spočívá v důkladném výběru hrnců a pánví – tyto pomocníky totiž využíváte takřka nepřetržitě.
Jak vybrat hrnce?
Pozor, není hrnec jako hrnec. Stěžejní je výběr materiálu, který má vliv na rychlost ohřevu. V současné době je z čeho vybírat, ale nezapomeňte přihlédnout také k vaší varné desce. Například při vaření na indukční desce lze použít jen některé hrnce. Zároveň se poohlédněte po hrncích, které jsou snadno udržovatelné a lze je čistit v myčce. V moderní kuchyni mají čestné místo také tlakové hrnce. Ještě ho nemáte? Urychleně vše napravte a pořiďte si „papiňák“, který dá vašemu vaření nový rozměr. Nabízí rychlejší přípravu jídla a zachování většiny nutričních, aromatických a chuťových vlastností. Při výběru klaďte důraz na bezpečnost a vyžadujte kvalitní model s vynikajícím těsněním a pojistkami.
Neobejdete se ani bez pánvičky
Hrnce již máte, ale co pánvička? Momentálně slaví úspěch litinová pánev, které se oproti ostatním materiálům vyznačuje efektivním ohřevem po celém povrchu (nikoliv jen v místě zdroje tepla). Budete-li ke smažení používat litinovou pánev, spolehněte se na mnohem lepší zpracování potravin a eliminaci rizika připálení. Další výhodou litinové pánve je její schopnost akumulace tepla – drží si ho ještě dlouho poté, co ji odstavíte od zdroje.

Publikováno: 07. 04. 2015
Kategorie: Strava