Nejostřejší kuchyňské nože pochází z Japonska
Vnímáte přípravu jídla jako nutnost a trávíte v kuchyni jen tolik času, kolik je nezbytně nutné? Možná jsou na vině vaši pomocníci. Bez pořádných nástrojů to může být úmorná a rutinní práce, ale jakmile vám v ruce přistane samurajský meč, rázem je všechno jinak. Cože, samurajský meč v kuchyni? Nebojte se, nechceme vás nabádat k harakiri, ale jen k malé obměně vašeho nožířského arzenálu. Není tajemstvím, že Japonci vždy vyráběli nejlepší čepele na světě a důkazem budiž japonské kuchyňské nože Tojiro.
Dost bylo pižlání. Vy si zasloužíte mnohem více. Tojiro jsou nože z nástrojové oceli VG-10 a přestože zřejmě netušíte, co si pod tímto označením představit, můžete se spolehnout na spoustu intenzivních zážitků. Tato dokonale ostrá čepel je výsledkem neustálého vývoje japonského nožířství a není nic, co by jí odolalo.
Japonské kuchyňské nože Tojiro odpovídají nejvyšším standardům šéfkuchařů a stanou se dominantou vaší kuchyně. Tři vrstvy perfektně vybroušené oceli zůstanou ostré i navzdory tomu, že najednou začnete krájet i to, co nemusíte. Výjimečně rovné a přesné řezy vám vnuknou pocit, že jste byli pro tuto činnost předurčeni. Můžete krájet, sekat nebo porcovat. Nezastaví vás vůbec nic.
Rukojeť nože Tojiro je maximálně ergonomická a možná vám bude připadat, že jste se s ním již narodili. Jde o unikátní nástroj, který neřeší tok času – je neskutečně odolný vůči poškození a nekoroduje. Stejně jako vzácný samurajský meč, ho budete moct hrdě předat další generaci.
Připadá vám investice do prvotřídních kuchyňských nožů zbytečná? V tom případě se vraťte zpět ke svému žabikuchu a nechte si o mocném noži, který perfektně padne do ruky a rozčísne vše, co jeho čepeli stojí v cestě, jen zdát. Anebo se pro něj vydejte na www.hamono.cz a pronikněte do tajů legendárních bojovníků. Sajonara!Publikováno: 22. 06. 2014
Kategorie: Strava