Superfood neboli zelené potraviny dokáží "nakopnout" organismus k lepšímu fungování
Obsah článku:
Lidské tělo je jako stroj, ve kterém se neustále dějí složité procesy. Vydrží toho hodně, ale pokud se k němu nechováme tak jak si zaslouží a neprovádíme průběžnou údržbu, zchřadne. Dost možná to pociťujete takříkajíc na vlastní kůži. Nezdravý životní styl a nemalý vliv prostředí, ve kterém žijeme, se na našem zdravotním stavu dříve či později podepíše. A je jen na nás, jestli s tím něco uděláme.
Způsobů, jak se dostat do lepší kondice, je vícero. Vaší prioritou by měla být změna stravovacích návyků, omezení konzumace alkoholických nápojů, více pohybu... a především detoxikace organismu. Jakmile se zbavíte škodlivin, bude vaše tělo fungovat mnohem lépe. Ale jak toho docílit? Zkuste superpotraviny!
Superpotraviny neboli zelené potraviny zažívají obrovský boom. Přízvisko „super“ získaly díky tomu, že jsou bohaté na vitamíny, antioxidanty, enzymy a minerály. Pravidelná konzumace příznivce ovlivňuje celkové fungování organismu a podporuje imunitu. Mezi ty nejznámější patří řasa Chlorella a zelený ječmen.
Zelené potraviny nejsou medikamenty. Neslouží k léčbě konkrétních chorob, nicméně významně přispějí k tomu, abyste tak často léky nepotřebovali.
Co je to Chlorella?
Chlorella je jednobuněčná řasa bohatá na bílkoviny, vitamíny a minerální látky. V současné době se pěstuje uměle, ale na Zemi se poprvé objevila před dvěma miliony lety. Dodnes je nedílnou součástí orientální kuchyně a s oblibou ji konzumovali Aztékové. Zda Chlorella organismu skutečně prospěje, však závisí na způsobu kultivace. Někteří výrobci dodávají tzv. BCW (Broken Cell Wall) Chlorellu, která není tak dobře stravitelná a její kvalita je kolísavá. Mezi nejkvalitnější produkty patří ty, ve kterých je obsažena Chlorella vulgaris pěstovaná heterotrofním způsobem. Obsahuje zdaleka nejvíce výživných látek, má příjemnou chuť a vysokou stravitelnost.Co je to zelený ječmen?
Mladý neboli zelený ječmen se sklízí v raném stádiu, kdy je zelený. V této fázi růstu obsahuje obrovské množství výživných složek. Stejně jako v případě zelených řas, hraje významnou roli způsob kultivace. Nejvíce živin má sušená šťáva, která se vyrábí sušením při nízkých teplotách. Zelený ječmen je k mání také jako extrakt nebo sušené listy, ale tyto produkty nejsou ani zdaleka tak kvalitní. Zelené potraviny nejsou placebo. Odborné studie dokazují, že skutečně ječmen a Chlorella skutečně tělu dodávají vše potřebné a navíc obsahují i vlákninu a enzymy. Vláknina podporuje trávící systém a enzymy metabolismus a imunitu. Opravdu kvalitní „superfood“ pochází z organické zemědělské produkce, kde jsou přísně dodržovány přírodní postupy zpracování. Najdete je na www.zelenyzivot.sk, kde se o účincích jednotlivých doplňků stravy dozvíte další zajímavé informace.Publikováno: 26. 09. 2014
Kategorie: Zdraví