Malování podle čísel baví i rozvíjí aneb Jak se stát umělcem snadno rychle

Malování podle čísel baví i rozvíjí aneb Jak se stát umělcem snadno rychle

Obdivujete umělce, kteří perfektně vládnou štětci a dokáží proměnit sněhobílé plátno na dechberoucí obraz, zatímco vám malování příliš od ruky nejde? Každý má talent na něco jiného. Ale co se malování týče, i z vás se může stát mistr, pod jehož rukama vzniknou úchvatná výtvarná díla. Nevěříte? Vyzkoušejte malování podle čísel – relaxační techniku a současně skvělou zábavu pro celou rodinu. Heslem "maluj podle čísel" se řídí čím dál více lidí a my vám prozradíme, pro byste to měli vyzkoušet i vy.

Malování přináší psychickou úlevu

Malířské plátno je prostředkem k sebevyjádření. Může se k němu postavit každý, a to bez ohledu na to, kolik talentu mu bylo dáno do vínku. Malování pomáhá při odbourávání stresu, posiluje kreativní myšlení a zlepšuje kognitivní funkce mozku. Dá vám zapomenout na starosti a alespoň na chvíli vrátí elementární radost ze života. V případě malování podle čísel pak navíc vytvoříte obraz, který se nebudete stydět někomu darovat. Ale jak se maluje „podle čísel“? Je to snadné. Používá se plátno s jemně předtištěným motivem rozděleným na spoustu menších ploch. Ty jsou označeny čísly, na které se nanáší barvy podle návodu.

Klíčový je motiv, jaký si vyberete

Pokud vás nadchla představa, že si namalujete krásný obraz, ale nemáte konkrétní představu ohledně motivu, podívejte se bohatou nabídku motivů na malujsi.cz. Najdete v ní jednodušší obrázky s menším počtem ploch, které jsou dobrou volbou pro úplné začátečníky a malé malíře. Jakmile se seznámíte se základními technikami (např. si osvojíte stínování), posunete se směrem ke složitějším motivům. V e-shopu malujsi.cz narazíte na široké spektrum motivů a zároveň si můžete nechat vyrobit předtištěné plátno s vlastní fotografie. Takový obraz by se jistě perfektně vyjímal ve vaší ložnici nebo obývacím pokoji. Anebo namalujete obraz pro někoho z okruhu svých blízkých přátel? Malování podle čísel vás v tomto směru nijak neomezuje – co se nakonec objeví na plátně, je plně ve vaší režii. Ale varujeme vás, malování podle čísel je silně návyková aktivita. Jedním obrazem určitě neskončíte, naopak hrozí, že se z vašeho domova stane plnohodnotný ateliér.

Publikováno: 07. 10. 2021

Kategorie: Volný čas

Autor: Adam