Jídlo

Dezerty pro každý den

Pokud se vám líbil tip na populární čokoládové muffiny, jistě oceníte další oblíbené recepty na dezerty, jejichž příprava nezabere více, než pár desítek minut. Podívejme se spolu na nejoblíbenější moučník, který si drží popularitu ne několik desítek, ale stovek let. Řeč bude o legendární bábovce, kterou neodmítne ani zarytý odpůrce sladkostí. Bábovka je ideální k snídani, stejně jako svačině a odpolední kávě. Její sladká chuť vám vždy vykouzlí úsměv na tváři a pomůže na chvíli zapomenout na běžné starosti. V případě, že jste ji ještě nikdy nepřipravovali, inspirujte se následujícím receptem. Jedná se o nejjednodušší „verzi“ moučníku, na které nemůžete nic pokazit.

Hrnková bábovka

Následující bábovka recept je vhodný pro situace, kdy k vám vtrhne nečekaná návštěva a vy ji nemáte čím pohostit. Budou vám stačit následující ingredience:

  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek Solamylu
  • 2 pudinkové prášky
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • sůl
  • citronová kůra

Smíchejte 5 žloutků, 1 hrnek krystalového cukru a 1 hrnek oleje a následně vyšlehejte do pěny. Poté přidejte 1 hrnek solamylu, 2 pudingové prášky (dle chuti), ½ prášku do pečiva, 1 vanilková cukr, špetku soli a trochu nastrouhané citronové kůry. Pozor – dříve, než citron nastrouháte, jej umyjte v teplé vodě a kartáčkem. Z 5 bílků vyšlehejte sníh a opatrně vmíchejte do těsta. Vymažte formu tukem a vysypte hrubou moukou. Používáte-li silikonovou formu, vymažte olejem nebo rozpuštěným máslem. Těsto dejte péct o předehřáté trouby na 150 – 260 °C a to na 35-45 minut. Poté, co bábovka vychladne, ji můžete s chutí zkonzumovat.

Chutné recepty na palačinky

Máte-li chuť na něco jiného, než je hrnková bábovka, podívejte se na recepty palačinky. I ty jsou velmi snadné, co se přípravy týče a navíc je můžete ochutit dle vlastní fantazie. Palačinky, neboli lívance, jsou oblíbenou pochoutkou nejen pro děti, ale i pro nás dospělé.

Přidat komentář

Klikněte pro přidání komentáře

Your email address will not be published. Required fields are marked *